Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Samarbejde med Emil Kystol

Har du brug for mere hjælp, så anbefaler Britta Massør ofte en faglig vurdering ved en professionel fagperson med kompetencer ud over Massage. Derfor samarbejder Britta Massør også med andre behandlere, heriblandt aut. Fysioterapeut og Osteopati Studerende Emil Kystol som er indlejer ved Aarhus Osteopatis afdeling i Odense. ​Emil er uddannet Fysiurgisk Massør og Skadesbehandler, Columna Terapeut, Fysioterapeut og studerer Osteopati på 4. (sidste) år.

Emil Kystol og AAO Odense tilbyder Gratis Screening

​Dette indeholder:

- 30 min samtale og undersøgelse med gennemgang af din problematik - helt uforpligtende

- Diagnose samt evt. behandlingstilbud, enten ved Emil selv eller henvist til anden relevant fagperson

Dette indeholder ikke behandling.

Behandling

​Normal behandling ca. 45 min til 600 kr.

Studierabat 10%

Privat Sundhedsforsikring til fysioterapi kan benyttes.*

Der indberettes til Sygeforsikring Danmark, der skal blot oplyses om hvilken gruppe medlemskab samt CPR nummer ved første behandling eller online ved booking af tid.

*Se vilkår hos dit forsikringsselskab, da nogle selskaber kræver lægehenvisning og forløb skal være oprettet inden første behandling.
​*Nogle forsikringsselskaber bruger kun klinikker med samarbejdsaftale, og jeg er ikke i samarbejde med Pension DK.

Kontakt og book en tid i dag

Kontakt Emil Kystol på SMS/tlf. 31 49 31 55 eller book online direkte i Emils kalender:

Online booking til Emil

Hvad er Osteopati?

Osteopati bygger på principper om at kroppen som udgangspunkt er en dynamisk funktionel enhed. Kroppen besidder selvregulerende mekanismer, og kan helbredes. Funktioner og strukturer er gensidigt afhængige af hinanden på alle kroppens niveauer. Det er derfor udgangspunktet inden for Osteopatien, at hvis man afhjælper blokeringer og hindringer et sted i kroppen, så kan det have en global effekt og løsne op for problemer andre steder, hvor man evt. måtte opleve smerte, ubehag eller nedsat bevægelighed.

Osteopatien blev i 2018 godkendt som en 4 årig statsautoriseret uddannelse som udbygning til Fysioterapeut, Kiropraktor eller læge, og forventes fuldt implementeret i det danske sundhedsvæsen i løbet af 2024. 

Osteopater arbejder bl.a. meget med bindevæv i hele kroppen. Omkring alle vores organer sidder der bindevæv, som har forbindelse til resten af kroppen. Derfor kan spænding omkring et organ ofte også forsage problemer i bevægeapparatet. Osteopater behandler ud fra WHO's 5 modeller - Biomekanik, Neurologisk, Cirkulatorisk-Respiratorisk, Metabolsk og Adfærd (psyko-somatisk).

Disse modeller hænger meget sammen, og Osteopater betragter derfor også kroppen og problemet ud fra alle 5 for at opnå den bedste og i større grad vedvarende effekt. Det vigtigste er at sikre at de relevante områder i kroppen, hvor problemet måtte opleves, i første omgang har god blodforsyning og nerveforsyning. Dernæst sikres at næringsstoffer er til stede i kosten i det daglige, så kroppen har de fornødne ressourcer til at vedligeholde alting, og tilstrækkelig hvile - i særdeleshed nok og god søvn! - for at kunne restituere og genopbygge så kroppen er klar til dagen efter. Udover alt dette, så er det også vigtigt at være i god psykisk balance for optimal funktion i kroppen, da krop og sind hænger unægtelig sammen og påvirker hinanden. Ved man derfor at man er meget stresset eller presset af andre årsager på det emotionelle, så er det også vigtigt at disse problemer adresseres og håndteres, hos Osteopaten hvis denne har de rette kompetencer, og/eller sideløbende med forløbet hos en fagperson med speciale i psykiske lidelser og belastninger. 

God mavefornemmelse? Husk at din mave er bosted for millioner af bittesmå bakterier der hjælper din fordøjelse og dit immunforsvar hver dag, hele dagen igennem. De arbejder hårdt for at give dig de bedste forudsætninger for at leve godt og længe. Men, de har også brug for den rette næring for at kunne udføre opgaven optimalt, hvilket er derfor det er enormt vigtigt at få god kvalitet i kost og ernæring, samt at vælge de rigtige fødevarer til lige netop dig. Der kan være stor forskel på hvordan vi hver især er sammensat genetisk, og vores bakteriekulturer i maven har også noget at sige i forhold til hvad vi har det bedst med at spise. Der findes et hav af diæter og slankekure der hver især har gode og dårlige elementer i sig, men fælles for alle er at de kun virker for en gruppe mennesker, og altså ikke er det rigtige valg for alle. Der er dog nogle fællesnævnere, netop vores basale ernæringsbehov for protein, fedt og kulhydrater samt alle de vitaminer, mineraler og polyphenols vores kost indeholder, der alle tjener et formål og understøtter en række af funktioner i kroppen. 

WHO's 5 Modeller

Muskuloskeletale Model: omhandler det der relaterer sig til muskler, led, bindevæv og kropsholdning. Her kigger man meget på balance i kroppen i forhold til hvordan man står og går, men også styrkeforhold mellem kroppens områder. Dette kunne f.eks. være lænderyggen og maven eller brystet og brystryggen samt nakken. De fleste manuelle behandlingsformer, herunder massage, fysioterapi og kiropraktik agerer hovedsageligt indenfor dette område. 

Neurologiske Model: omhandler alt hvad der har forbindelse via nervesystemet. Her kigger man meget på de dele af nervesystemet der får vores krop til at fungere optimalt. 

Somatiske Nervesystem: det viljestyrede, altså vores muskler, sener og funktioner som vi selv har kontrol over.

Autonome Nervesystem: det ikke-viljestyrede, herunder det Parasympatiske Nervesystem som mange kender gennem dets relation til vagus nerven der blandt andet overvåger fordøjelsen, det Parasympatiske Nervesystem står for vores kropsfunktioner som restitution efter træning og fordøjelse, og det er den del af nervesystemet der er aktiv når vi er i hvile. Det Sympatiske Nervesystem, vores stress respons, bedre kendt som kamp/flugt, det er aktivt når vi er aktive og i gang med dagen. Der er en naturlig balance mellem det Sympatiske og det Parasympatiske Nervesystem, og begge dele opfylder en vigtig rolle i vores daglige funktion. Det er vigtigt at begge dele af det Autonome Nervesystem fungerer optimalt, og at vores døgnrytme understøtter begge dele på det rette tidspunkt. 

Cirkulatorisk-Respiratoriske Model: omhandler vores lunge- og hjertekredsløb, vores blodomløb og lymfesystem. Det er via dette at alle vores hormoner kommer rundt i kroppen og giver signal til de rigtige områder om hvordan kroppen skal arbejde eller restituere og genopbygge efter hårdt arbejde, herunder også træning. Samtidigt er det også transport af vigtige næringsstoffer til hele kroppen og transport af vores immun celler der bekæmper sygdomme og infektioner. 

Metabolsk Model: omhandler det vi giver vores krop at arbejde med, herunder den mad vi spiser og det vi drikker. Alt hvad vi indtager har en effekt på kroppen, så det er vigtigt at give kroppen rigeligt med god energi til at fungere optimalt. Ubalancer her er hyppigt fejlernæring, enten fordi man ikke får den rigtige mængde eller balance af makronæringsstoffer - protein, fedt og kulhydrater eller mikroernæringsstoffer - vitaminer, mineraler og polyphenols. 

Adfærd (psyko-somatisk) Model: omhandler vores emotionelle tilstand, altså vores følelser og tanker, hvordan vi betragter verden og handler ud fra en forståelse af vores omverden og menneskerne omkring os. Ligeledes hvis vi f.eks. har meget at tumle med af tanker og bekymringer eller måske sorg over et mistet familiemedlem, så vil det sætte sig som en fysisk forplantning på kroppen og kan give spændinger, begrænsninger eller måske endda smerter. 

Hvad er Columna Terapi?

Columna Terapeut uddannelsen er en overbygning inden for Manuel Behandling til Massører, Skadesbehandlere og Fysioterapeuter, og er et speciale der indeholder grundig undersøgelse og behandling af bækken, ryg, nakke og ribben med en Muskuloskeletal tilgang - altså muskler, led, bindevæv og kropsholdning. 

CVR: 31458412

Jeg arbejder til dagligt som massør. Både hjemme i min klinik, men også ude i virksomheder. Jeg har flere års erfaring fra den professionelle sportsverden, hvor jeg har været tilknyttet divisionshåndbold.

Tlf.: 23 61 80 08 - Læg en besked, da jeg kan være i gang med at behandle.

E-mail: kontakt@brittajuhl.dk

Medlem af